MEMO

NAJIS KUCING DI BLOK C

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Untuk makluman semua, MEMO berkaitan masalah kucing di blok C telah saya keluarkan tapi MALANGNYA memo tersebut telah ditanggalkan. Jadi AJK berharap kepada pemilik2 kucing ini sila ambil action,  ramai penghuni yang tidak berpuas hati dengan masalah TAHI KUCING, KENCING KUCING dan KUCING MELEPAK ATAS KERETA.

Untuk mengelak salah faham berlaku, minta pemilik2 ini supaya membela kucing2 kesayangan mereka didalam sangkar atau rumah sendiri.

Minit mesyuarat pada 03 april 2010 adalah dirujuk.

Pangsapuri Kita Tanggungjawab Kita Bersama.

AJK  BLOK C.

5 Comments (+add yours?)

  1. Kee Alfian C-7-1
    May 08, 2010 @ 13:30:38

    Saya juga sangat bersetuju dengan cadangan yang ‘pemilik’ kucing-kucing tersebut mengambil inisiatif dan tanggungjawab terhadap kucing peliharaannya. Saya hanya memberi ia makan pada tapak lot parking saya, oleh kerana ‘tuan’ yang punya kucing peliharaan tidak mengendahnya.

    Reply

    • pangsapuriserimewahblokc
      May 11, 2010 @ 03:19:17

      WASALAM.

      Terima kasih atas kesudian tuan untuk relpy memo ini. Memang kita tak dapat nafikan berkaitan masalah kucing ini. Semua kucing ini tiada tuan punya. Kalau kita pergi mana2 pun ada saja kucing liar yang berkeliaran. Sebelum ini saya ada beritahu wife tuan(tarikh tak ingat, masa wife tuan sedang memberi makan kucing tersebut). Memang tak dapat dinafikan untuk melihat kucing2 ini kelaparan dan penduduk blok c anggap sebagai satu ancaman coz terdapat banyak tahi kucing di tempat awam (tangga, depan pintu, kucing cakar tayar, lepak atas kereta dll). Niat tuan memang bagus memberi makan pada kucing tersebut (agama pun suruh kita sayangkan binatang). Jika ada kelapangan kita akan bincangkan perkara ini bersama kerana hendak buang kucing ini kesian pula, dan tak bagi makan pun kesian juga……masa meeting untuk gotong royong nanti kita akan usulkan semula isu ini agar ada satu inisiatif untuk mengatasi masalah kucing ini. …………atau mungkin kita semua kena terima seadanya dan harap penduduk blok c ringan tulang untuk membuang najis dan muntah kucing yang ada di blok c.

      Sekali lagi saya ucapkan terima kasih atas keperihatinan tuan dan jika ajk ada terkasar bahasa saya bagi pihak minta maaf dan berharap agar saluran ini dapat memberi kita ruang untuk berbicara dan memberikan segala macam pendapat dan teguran untuk semua.

      Harap dapat luangkan masa pada mesyuarat gotong royong hujung bulan ini.

      AJK BLOK C.

      Reply

  2. mrOren
    Mar 05, 2011 @ 03:49:06

    bukan haiwan peliharaan dilarang sama sekali di aparment..?

    Reply

    • pangsapuriserimewahblokc
      Mar 07, 2011 @ 02:07:50

      memang salah..TAPI ada yang degil masih nak bela kucing and biar merayau kat luar..TAHI kucing bersepah depan pintu…susah oh susah.

      Reply

      • mrOren
        Mar 09, 2011 @ 05:51:45

        memang susah menteliti org mcm ni..
        ape kata pakat 2-3 org.. kutip kucing tu masuk guni..
        hantar jauh2.. niat bukan untuk menyiksa kucing tu.. tapi nak menjaga ketenteraman hidup dikejiran. pemilik memang lepas tangan.. kucing hilang tau pulak tampal2 iklan cari kucing.. kalau boleh..dengan tuan2 kucing sekali kita bungkus..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: